Gummiblandingen i sommerdekkene er utviklet spesielt for sommerkjøring og presterer best når temperaturen ligger på fem grader eller mer.

Sommerdekkene skal sørge for å lede bort vann slik at gummien får godt grep på våt kjørebane for å unngå vannplaning. Mønsterdybden er avgjørende for dette.

Mønsterdybde

Helt nye sommerdekk har ofte en mønsterdybde på 7,5 mm til 8 mm. Selv om det er lovlig å kjøre med en mønsterdybde ned til 1,6 mm, anbefaler vi å bytte når dekket har nådd minimum 3 mm.

Årsaken er at bremselengden økes betraktelig desto mer mønsterdybden reduseres. Fra dekket er nytt til mønsterdybden har blitt redusert til 3 mm vil bremselengden øke med 9 meter ved kjøring på våt vei i 80 km/t. Når mønsterdybden er 1,6 mm økes denne bremselengden med ytterligere 9 meter.

Hvor lenge varer dekkene?

Hvor fort dekkene blir utslitt vil variere og er avhengig av blant annet kjørestil og antall kilometer i året. Typisk levetid på norske veier er likevel 3 - 4 sesonger ved en normal kjørestil og -lengde på ca. 15.000 km/år.

Vi hjelper deg å velge

Mobile tilbyr sommerdekk til alle typer person- og varebiler. La oss hjelpe deg med å finne dekkene som passer best for deg, bilen din og veiene du kjører på.

Ta kontakt med din nærmeste forhandler for råd og hjelp.