Vinterdekk hos Mobile

Piggdekk eller piggfrie vinterdekk?

Når det gjelder vinterdekk har du valget mellom piggdekk eller piggfrie dekk. Hva du bør velge avhenger litt av klimaet og avgifter der du bor og kjører mest.

Tester viser at piggfrie dekk er like gode som piggdekk på snøføre, mens piggdekkene kommer til sin rett hvis man ofte kjører på våte, isete veier. Langs kysten har for eksempel veiene en tendens til å bli mer isete på vinteren enn i innlandet.

Her i landet har vi ofte uberegnelige kjøreforhold høst og vår. Fordelene ved å velge piggfritt er da at man kan skifte til vinterdekk tidligere på høsten og beholde de på lenger utover våren. Da er du sikret om det plutselig skulle bli kaldere vær. Dette fungerer fint i en overgangsperiode, men vi fraråder alle fra å bruke piggfrie dekk som helårsdekk, da kjøreegenskapene og bremselengden forverres betraktelig ved høyere temperaturer.

I Oslo må man betale piggdekkgebyr, så hvis du bor eller kjører mye her, kan det lønne seg å velge piggfritt. Piggfrie dekk er også mer miljøvennlige da piggdekk river opp helseskadelig partikkelstoff fra veien under kjøring. Det finnes med andre ord ikke noe fasitsvar på hva du bør velge og det er også litt smak og behag. Det viktigste er at du velger dekk av god kvalitet som passer deg og dine kjørebehov og ikke minst at du føler deg trygg på veien.

Mobile tilbyr både piggdekk og piggfrie dekk og hjelper deg med å finne dekkene som passer best for deg, bilen din og veiene du kjører på.

Les mer om dekk fra Mobile her.