Visste du at selv om klimaanlegget ofte kan være grunn til vond lukt, så er det ikke alltid at et skittent klimaanlegg faktisk lukter? Men om det faktisk har begynt å lukte - da er det et signal om at det kan være på høy tid å utføre en rens.

Er du interessert i å rense klimanlegget?

BESTILL TIME


Hvorfor begynner det å lukte?

Når man har brukt klimaanlegget gjennom en sesong, det gjelder både gjennom kalde vinternetter og varme sommerdager, blir klimaanlegget fuktig og skitt samler seg, noe som gir et perfekt miljø for bakterier, sopp og andre mikoorganismer å utvikle seg i.

Klimaanlegget vil derfor ha behov for både rengjøring og filterskifte for å sikre at det er frisk og god luft som sirkuleres inne i bilen. Det gir et bedre inneklima som også er mer allergivennlig.

Alle biler har to svake punkter som er spesielt utsatte for smuss og angrep av skadelige mikroorganismer, som for eksempel sopp og bakterier: Det er pollenfilterboksen og fordamperen.

En anbefaling fra Norges Astma og Allergi-forbund er å skifte pollenfilteret regelmessig, for over tid vil skitt, støv, fukt og lignende sette seg i hele klimaanlegget. For en vanlig bileier er pollenfilterboksen og fordamperen to områder av bilen som man sjeldent trenger å ha noe med å gjøre. For en bilmekaniker derimot er det her de utfører klimarensen når bilen din er på service.

For bilmekanikere i Norge er Aircowell et anerkjent produkt som utfører klimarens i verdensklasse. Aircowell er i dag det eneste allergivennlige produktet på markedet, og også eneste som rengjør både pollenfilterboksen og fordamper.
 

Hvorfor må klimaanlegget renses, og hvordan?

Det har skjedd mye på utviklingsiden av den tradisjonelle “bilen” som vi kjenner den. Det gjelder også i klimaanlegget, eller aircondition-anlegget (AC) som vi også kaller det.

Tidligere, i eldre biler, hadde bilen en fordamper for varmluft - og en fordamper for kald luft (AC-knappen). Nye biler og El-biler har bare en fordamper som gir både varm og kald luft, noe som vi gjerne kan kalle for bilens varmepumpe.

Siden denne varmepumpen blir brukt hele året, med både varmluft på vinteren og kaldluft på sommeren, vil det være mer fuktig og klimaanlegget har behov for å renses oftere. Og sånn som varmepumpen du kanskje har hjemme, så anbefales det å rense denne hvert år.
 

Allergivennlig rens av klimaanlegg

Vi vet at effektiv rengjøring av fordamper kan oppnås med en kombinasjon av mekanisk og kjemisk rengjøring - og den eneste sertifiserte metoden for fullstendig AC-rensing er Aircowell® sin rengjøringsmetode.
 

Når du besøker oss for å rense klimanlegget i din bil, vil vi gjøre følgende:

  • Vi skifter pollenfilter
  • Vi spyler og renser fordamperen med aircowell – for å fjerne forurenings og avleiring
  • Rense pollenfilterboksen og impregnere nytt filter med aircowell – dette virker forbyggende og vil forsinke ny remvekst av mikroorganismer.
     
Er du interessert i å rense klimanlegget?

BESTILL TIME


Dette tilbudet finner du ved alle våre forhandlere, og du kan være trygg på at våre ansatte utfører den beste rensen for din helse, for ditt inneklima og for omverdenen.