Bytt til gode vinterdekk

Vi nærmer oss tiden for hjulskift og mange skal fremover legge om til vinterdekk. Har du sjekket om vinterdekkene dine er gode nok for en ny vintersesong eller om de bør byttes ut? Kravet til mønsterdybden på vinterdekk er 3 mm, over 2/3 av dekkets bredde. Anbefalingen er imidlertid 4 mm for et sikkert veigrep. Vinterdekk skal også ha en myk gummiblanding. Med årene hardner denne gummien til og vil gi et dårligere veigrep, selv om mønsterdybden for øvrig er god.

Er du usikker på tilstanden på dekkene dine? Vi sjekker gjerne dekkene dine for deg i forbindelse med hjulskift. Mobile har gode priser på vinterdekk fra den ledende og prisvinnende dekkleverandøren Continental, og tilbyr både piggdekk og piggfrie dekk til alle typer person- og varebiler. Les mer om våre bestselgende vinterdekk.

 

Sjekk at bremsene fungerer optimalt

Med våte og glatte veier er det viktig at bremsene fungerer som de skal. Kjører man mye på salte og våte veier kan imidlertid bremsene ruste, som kan føre til at bremsene ikke virker som de skal eller i verste fall setter seg fast. Da må man som oftest bytte både bremseklosser og bremseskiver.

Vi anbefaler derfor jevnlig bremsesmøring for å vedlikeholde bremsene og sørge for at de fungerer optimalt. Vi anbefaler å sjekke bremseskiver og bremseklosser og eventuelt smøre bremsene i forbindelse med hjulskift.

 

Vurder ekstralys for god siktlinje

Når vi nå går inn i en mørkere årstid opplever mange at det å kjøre på norske, mørke høstveier ikke er særlig hyggelig og at man har en dårlig siktlinje. Ekstra LED-lys påmontert bilen kan derfor være en fornuftig og nyttig investering for mange. Dette gir en bredere belysning av veien og med en større kastelengde enn originallysene gir.

Mobile tilbyr blant annet ekstralys fra britiske Lazer, med Lazer Linear 18 Elite som en av Norges mest solgte LED-barer. Med 12 150 lumen, får du nesten en hel kilometer kastelengde, som gjør det lettere å oppdage dyr, mennesker og andre ting i et mørkt terreng i tide. Les mer om våre ekstralys fra Lazer


Bil lyser opp mørkt terreng

 

Bytt vindusviskere jevnlig

God sikt fordrer vindusviskere som fungerer som de skal. Det er på tide å skifte ut vindusviskerne når viskerne har blitt slitte, eller når gummien har blitt hard og sprø. Slitte eller gamle vindusviskere kan ofte lage en ulyd og legge igjen striper med vann på ruta ved bruk.

For å være sikker på at du får vindusviskere som passer til din bilmodell, anbefaler vi at du tar kontakt med delelageret hos en våre forhandlere, som har kompetanse på nettopp din bil. Det er en beskjeden investering som er essensiell for en sikker og trygg kjøring.

 

Rens airconditionen

Med høsten kommer nedbøren og når vi nå går inn i en våtere årstid er det mange som opplever det irriterende og potensielt farlige problemet med dugg på ruten. Dette oppstår gjerne når vi trekker fuktighet med oss inn i bilen og reduserer raskt sjåførens sikt. Vi har tidligere skrevet 6 tips for å unngå duggete ruter, men det vesentlige å huske på er å sette på aircondition, da dette bidrar til å tørke luften i kupeen. Her må man styre luften opp på frontruten, og ikke ned i fotbrønnene for best effekt.

Et annet viktig element er å jevnlig rense airconditionen, da det over tid danner seg fukt i fordamperen, som igjen kan forårsake både sopp og bakterier, og ikke minst forringe funksjonen med å fjerne fuktigheten fra bilen. Les mer om rens av aircondition eller vår enklere klimarens med aircowell.

Vi ønsker deg en god og trygg kjøring i høst!