Elbilrevolusjonen har tatt verden med storm, og stadig flere bilprodusenter går over til elektrifisering for å bidra til en mer bærekraftig fremtid. Blant de ledende aktørene i dette feltet finner vi BYD («Build Your Dreams»), en kinesisk elbilprodusent som har gjort seg bemerket med sitt fokus på kvalitet og sikkerhet. 

Utforsk alle bilmodellene fra BYD her

Satser på det europeiske markedet 

Mange har kanskje ikke hørt om BYD, men selskapet har røtter helt tilbake til 1995, og åpnet sitt første europeiske kontor bare noen få år etter. 

I 2021 ble BYD en av verdens første elbilprodusenter til å produsere én million elektriske biler, og dette markerte også starten på BYDs satsing på det europeiske personbilmarkedet. Vårt land ble utvalgt som et springbrett for denne satsingen, og de hundre første ferdigproduserte Tang SUV-ene ble sendt til Norge. Siden den gang har bilprodusenten hatt en god start i det norske elbilmarkedet, og til tross for å være et relativt ukjent bilmerke her til lands, ble det i 2022 solgt 2 985 BYD-biler i Norge.

Ledende kompetanse innen sikkerhet og batteriteknologi

Det multinasjonale selskapet – som også opererer i bransjer innen elektronikk, ny energi og jernbane – har i lang tid laget elektriske busser for offentlig transportsektor i Europa, også for Norge. Dette er et selskap som investerer betydelige ressurser i forskning og utvikling for å bygge kjøretøy som oppfyller de strengeste sikkerhetsstandardene. Resultatet er at elbiler fra BYD ofte er blant de beste i bransjen når det gjelder krasjtester og sikkerhetsutstyr. 

BYDs innovative batteriteknologi «Blade Battery» er også et av deres stolthetspunkter når det gjelder elektrisk kvalitet. For å teste batteriets eksplosjons- og brannsikkerhet, skal Blade-batteriet ha vært gjennom et omfattende testprogram som bekrefter at det er et av verdens tryggeste batterier. 

BYD Tang, BYD Han og BYD Atto 3 er alle helelektriske

En av BYDs mest populære modeller er deres el-SUV Tang, som har fått mye oppmerksomhet for sin rekkevidde, ytelse og romslighet. Modellen har også blitt grundig testet for å sikre høyeste nivå av sikkerhet for både fører og passasjerer, og er utstyrt med BYDs banebrytende Blade-batteri. 

BYD elbil

Han-modellen er en sporty sedan med firehjulstrekk som, i likhet med BYD Tang, er en helelektrisk bil. Bilmodellen kjennetegnes av et stilig interiør, som oser luksusfølelse. Den leveres med en imponerende rekkevidde, og var blant bilene som kjørte lengst i vintertesten til NAF i 2023

BYD elbil

Den helelektriske, kompakte SUV-en BYD Atto 3, er den tredje generasjonen av selskapets populære Atto-serie, og oser av premiumfølelse uten at den koster skjorta. Dette er den første elbilen bygget på BYDs «e-Platform 3.0», en plattform skreddersydd for høyytelses-elbiler. 

BYD elbil

Nå kjører vi kampanjedager på alle våre BYD-modeller!