Nye Fiat 500 tilbys nå kun som elbil og med elektrifiseringen av bilen er Fiat 500 nå mer aktuell enn noensinne for det norske markedet. Hele 8 av 10 norske bilkjøpere skaffet seg nemlig ny elbil i 2021, i følge Opplysningsrådet for veitrafikk (OFV).

Med Fiat 500 får du en økonomisk og lettkjørt bil, som tar liten plass, med grei rekkevidde, og et unikt design.

 

Lars Dahl, Salgs- og markedsansvarlig for nybil i Mobile

Han forteller at startprisen på den snertne bilen begynner på 215 000 kroner, som gjør den til en av de rimeligste elbilene i markedet i sitt segment. Og det beste av alt er at bilen er tilgjengelig for umiddelbar levering hos Mobile Gjøvik, Mobile Auto Sør, Mobile Vestfold og Mobile Åsane, som er temmelig unikt i dagens bilmarked med lange ventetider på flere bilmodeller.

Den perfekte bybilen

Med en rekkevidde på opptil 320 km etter den strenge WLTP-standarden er Fiat 500 også en av de mindre elbilene som går aller lengst. Bilen er midt i blinken om man bor i by eller tettbygde strøk, men fungerer også fint for kortere helgeturer.

Fiat 500 er en super nummer to bil. En typisk hverdagsbil som fungerer ypperlig til jobbpendling og turer i distriktet.

Han tror at de fleste klarer seg godt med 32 mil i hverdagen når man begynner å tenke over hvordan man bruker bilen på daglig basis og hvor mange km man egentlig kjører. I tillegg begynner sørlige Norge å bli godt utbygget med ladestasjoner, og med muligheten for å montere egen hjemmelader, er det helt uproblematisk å kjøre elektrisk, ifølge Dahl.

Fiat 500 interiørbilde

Italiensk sjarmklump

Det er ikke mange biler i verden som kan smykke seg med tittelen «ikon», men det kan den italienske sjarmklumpen. Historien til Fiat 500 går helt tilbake til 1957 og 4. juli ble den bittelille og rimelige Fiat 500 Topolino født. Bilen var perfekt for bykjøring og trange gater, og ikke minst var den gunstig økonomisk. Den ble en umiddelbar «hit» verden over.

Fiat 500 var faktisk Europas mest solgte bil i 2021 i sitt segment, og det sier litt om bilens appell. Du kjøper ikke Fiat 500 fordi den er romslig og praktisk. Men fordi den er kul og til å spise opp med øynene med sitt elegante, italienske design.

Design har nemlig alltid vært en stor del av Fiat 500 sitt omdømme og bilprodusenten Fiat har virkelig truffet balansen mellom å bevare røttene og historikken til bilen, samtidig som de har gitt nyheten et teknologisk løft og moderne stiluttrykk i den nye versjonen. Her finner du en rekke små og store designdetaljer å kose deg med. Slik som de små blinklysene som stikker ut over forskjermene, 500-merket i grillen, «øyelokkene» over frontlyktene, retro-baklyktene og selvsagt den ikoniske silhuetten.

Fiat 500 i forskjellige farger

Dahl forteller at bilen likevel henger med i sitt segment både på moderne teknologi og sikkerhetsutstyr. Du får blant annet adaptiv cruisecontroll, et skikkelig ryggekamera, Apple CarPlay/Android Auto, trådløs lading av mobilen, LED-lys, fjernlysassistent, blindsonevarsling og skiltleser med bilen. Fiat 500 kommer også i tre ulike varianter, slik som kabriolet-versjonen, tre utstyrsnivåer og flere flotte lakkfarger, slik som dus-blå og dus-rosa.

Om du er opptatt av design og ønsker en mindre bil kan Fiat 500 være bilen for deg. Vi har bilene på lager og klare for umiddelbar levering, så kom gjerne innom en våre Fiat-forhandlere for prøvekjøring. Jeg tror du raskt vil la deg sjarmere av denne lettkjørte og morsomme bilen.