Når skal klimaanlegget renses?

Det er ikke lett å oppdage når klimaanlegget ditt bør renses – men en tommelfingerregel kan være å rense minumum én gang i året.

Etter en hel sesong med kalde vinternetter blir klimaanlegget fuktig og skitt samler seg, noe som gir et perfekt miljø for bakterier, sopp og andre mikoorganismer å utvikle seg i. For å sikre at det er frisk og god luft som sirkuleres inne i bilen, vil klimaanlegget ha behov for både rengjøring og filterskifte.

 

Usynlige bakterier og soppsporer finnes i alle biler

Også i klimaanlegget ditt samler det seg i løpet av kort tid mange, skadelige bakterier Rensesystemet airco well® sikrer sunn luft i bilen. Beskytt helsen din, og utfør sjekk og rens av klimaanlegget minst én gang i året.

 

Det beste for helsen din

 • Forebygger ubehagelig lukt
 • Helse- og miljøvennlig
 • Uten allergifremmende farge- og duftstoffer
 • Den beste løsningen for sunn luft i bilen

Bestill time

Ta en titt på pakkene våre under og velg den som passer deg.


airco well® – Pakke 1

Standard klimarens

Kr 299,–*
 • Nytt pollenfilter**
 • Rens av pollenfilterboks
 • Frisk mintlukt (valgfritt)

*Prisen gjelder kun i kombinasjon med service, utført alene vil kost for arbeid faktureres. **Delepris for pollenfilter kommer i tillegg.

airco well® – Pakke 2

Hovedrengjøring av klimaanlegg

Kr 1 190,–
 • Nytt pollenfilter*
 • Rens av pollenfilterboks
 • Frisk mintlukt (valgfritt)
 • Hovedrengjøring av fordamper

*Delepris for pollenfilter kommer i tillegg.


Har du behov for full A/C-service?

 

Vond lukt i bilen? Dette kan være grunnen

 

Rens av pollenfilterboksen

 
Hvorfor er dette så viktig?

I bilens AC-anlegg sikrer pollenfilteret at den mest forurensende luften ikke kommer inn i fordamperen eller inn i kupèen. Noe av forurensningen vil legge seg rundt filteret og når filteret er skiftet ut, hender det at partikler løsner og faller ned. Derfor bør dette området rengjøres hver gang pollenfilteret byttes.

Hvordan fungerer dette?

Det spesielle airco well® rengjøringsmiddelet for pollenfilterboksen er et rengjørings-aerosol med spraysonde. Når det gamle filteret er byttet, og pollenfilterboksen og luftekanalene rundt er sprayet, blir dette en grundig rengjøring med TUNAP splash-effekt.

Hvordan er effekten?

Denne intensive rensemetoden resulterer i optimal utsettelse av nye angrep av mikroorganismer (bakterier) i pollenfilterboksen og tilstøtende luftekanaler i lang tid fremover.

 

Rengjøring av AC-fordamperen
 

Hvorfor er dette så viktig?

I kombinasjon med fuktighet og skitt vil de trange områdene mellom kjøleribbene i fordamperen gi en ideel grobunn for bakterier og mugg. Som et resultat av dette, avhengig av værforhold, kjøremønster og bruken av AC-anlegget, foreligger det en risiko for negativ påvirkning av helsen til sjåfør og passasjerer over tid.

Hvordan fungerer dette?

Det spesielle med airco well® rensemiddelet er at det sprayes direkte på fordamperen ved hjelp av en høytrykkssprøyte. Denne sikrer en hurtig fjerning av all forurensning med TUNAP splash-effekt.

Hvordan er effekten?

På grunn av det høye trykket vil bakterier spyles ut. Det hurtigvirkende stoffet vil også rense hele fordampersystemet helt ned til minste detalj og fjerne biofilm forårsaket av mikroorganismer. Ubehagelig og vond lukt blir dermed eliminert.


Bestill time eller kontakt din nærmeste forhandler for mer informasjon.