Vis undermeny

Lukk undermeny

Hundebur

Sikring av dyr i bilen

I Norge er det krav til sikring av all last i bilen, noe som også gjelder dyr. Statens Vegvesen presiserer at en hund ikke skal være løs i bilen da den kan forstyrre sjåføren og skape farlige situasjoner i trafikken. Dessuten vil vekten til en hund og andre løse gjenstander mangedobles ved en eventuell bråstopp eller kollisjon. Veier hunden din for eksempel 17 kg og du kolliderer i 50 km i timen, vil kraften hunden treffer deg med være rundt 1000 kg!

Det er hovedsakelig to metoder for å sikre hund og katt i bil; bur og bilsele.

I følge en fersk NAF undersøkelse er det best å ha hunden i bur når du skal frakte den i bilen. Du bør også helst plassere buret i bagasjerommet, på tvers av kjøreretningen og helt inntil ryggen på baksetet. Mindre bur for en liten hund eller en katt bør plasseres på gulvet foran baksetet.
Kollisjonstest med kun sele viste at til og med de beste selene strakk seg for mye, slik at hunden kunne nå frem til passasjerene. Likevel er bruk av sele mye bedre enn å kjøre med hunden løs i bilen.

I tillegg til bur leverer vi også tilleggsprodukter som kollisjonspute, bagasjeromsbeskytter, støtfangerbeskytter og hunderampe.

Ta turen innom din nærmeste Mobile deleavdeling, så hjelper vi deg med å finne produktene som passer for deg, hunden og bilen din.

Gjelder følgende avdeling(er):