Citroën C5 Aircross — nå også i ladbar utgave

Så langt har det vært stille når det gjelder ladbare hybridbiler fra Citroën. Dette endrer seg raskt når “C5 Aircross Hybrid” kommer neste år, med alt det som skal til for å hevde seg i et raskt voksende utvalg høyreiste familiebiler med både tennplugger og stikkontakt.

Her på mobile.no er vi allerede ganske godt kjent med “flaggskipet” til den franske bilprodusenten. Allerede i januar skrev vi om modellen da den ble lansert, og i april fikk vi muligheten til å prøvekjøre den bensindrevne utgaven her i Norge.

I begge møter med C5 Aircross var det åpenbart at Citroën hadde laget noe ganske utenom det vanlige. Bilen skilte seg tydelig fra andre SUVer på markedet, og utmerket seg spesielt på kjørekomfort og isolering av støy. Nå kommer samme modell som ladbar hybrid, hvilket betyr bedre kjøreegenskaper og lavere drivstoffkostnader, uten at dette skal gi nevneverdige utslag på prisen.

I hybrid-utgaven består drivlinjen som vanlig av to deler. Bensinmotoren her er faktisk den samme som i utgaven uten elektrifisering, og med turbolader produserer denne 180 hestekrefter. En elektrisk motor med 110 hestekrefter er også på plass, og kan drive bilen alene i hastigheter opptil 135 km/t. Når begge motorer samarbeider har sjåføren 225 hk og 380 Nm til disposisjon.

Batteriet i C5 Aircross Hybrid har plass til noe slikt som 13,2 kWt, og lades enten fra vanlig stikkontakt eller fastmontert ladepunkt på opptil 7,4 kW. Ifølge WLTP-standarden gir dette en rekkevidde på 50 kilometer, og et blandet forbruk på 0,17 liter per mil. CO2-utslippet oppgis som svært avgiftsvennlige 39 g/km, og selv om prisen ikke er kjent nå er det sannsynlig at denne blir minst like rimelig som de øvrige motoralternativene i sortimentet.

Mobile har Citroën som den del av utvalget hos en rekke avdelinger. Ta kontakt for å lære mer om C5 Aircross, om de ulike motor- og utstyrspakkene den leveres med, og for å avtale en prøvekjøring.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):