Volkswagen T-Roc R — Den neste familieraceren?

Elektriske “blockbustere” for en fossilfiendtlig fremtid er ikke det eneste som tikker inn av nyheter fra Volkswagen for tiden. Blant annet kommer en ny toppmodell av SUVen T-Roc, med ytelser vi sjelden finner i et ellers svært fornuftig og familievennlig kjøretøy.

Uten å vite noe sikkert, er det likevel nærliggende å anta at nye T-Roc R deler mye av sin oppgraderte drivlinje med konsernsøskenet Golf, som også kommer i en såkalt “R”-variant med ganske sammenlignbare ytelsestall. Disse er det uansett ikke noe å utsette på, da 300 hestekrefter, 400 Newtonmeter, og 4,8 sekunders ventetid fra stillestående til 100 km/t, bør være mer enn nok til å blidgjøre selv de mest kresne familiebileiere der ute. En silkemyk DSG-girkasse leverer syv gir med stor presisjon, og fullverdig firehjulstrekk gir imponerende kjøreegenskaper. Såkalt “Launch Control” er på plass for å hjelpe de aller ivrigste med å komme raskest mulig opp i hastighet. Dette kvalifiserer til sportsbil-status, synes vi.

Fordelene med slike allsidige kreasjoner begrenser seg likevel ikke til kjøreegenskapene alene. Dette er først og fremst en familiebil, og for å fungere som nettopp dét er det mye som skal være på plass. Forbruket, for eksempel, må være mulig å leve med, også på dagene der flesteparten av hestene under panseret får hvile. 0,85 liter per mil på blandet kjøring er ikke spesielt økonomisk i utgangspunktet, men ytelsene tatt i betraktning er det faktisk ganske imponerende. Det samme kan sies om utslippstallet, som er satt til 192 WLTP-godkjente gram CO2 per kilometer. Interessant er det også at T-Roc R kan trekke tilhenger med hele 1.700 kg tillatt totalvekt.

Volkswagen T-Roc R er allerede klar for bestilling her i Norge. Takket være et noe mer fordelaktig avgiftssystem fra 2020 vil prislappen ende opp på riktig side av 600.000 kroner, men vi oppfordrer alle interesserte lesere til å ta kontakt med en av våre Volkswagen-autoriserte Mobile-avdelinger i Hokksund og Ljosland for oppdatert informasjon.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):