Motor og rekkevidde i nye Honda e

Denne uken, på IAA-messen i Frankfurt, vil den produksjonsklare utgaven av Honda e vises frem for første gang. Det betyr mer fakta på bordet, og flere gode grunner til å se nærmere på den lille, dog høyteknologiske nykommeren.

Her på mobile.no har vi skrevet om Hondas nye elektriske flere ganger tidligere. I fjor vinter fortalte vi om konseptmodellen “Urban EV”, som var hovedinspirasjonen til den utgaven som vises nå. Denne våren ble det åpnet for forhåndsreservasjon av bilen, og vi fikk vite litt om leveringsplanen fremover, blant annet. Nå har vi fått vite mer om de tekniske løsningene under panseret på Honda e, et område produsenten frem til nå i stor grad har unngått å si så mye om.

Motoren i nye Honda e, vil kunne leveres med enten 100 eller 113 kilowatt effekt (136 og 154 hestekrefter, for de som lurer), begge med 315 Nm. I en bil som måler 390 centimeter høres det svært lovende ut. Produsenten forteller at 0-100 tar 8 sekunder, og vi noterer oss at både Hyundai Ioniq EV (100 kW), Volkswagen e-Golf (100 kW) og Nissan Leaf (110 kW) har nokså lik motorkraft til tross for betydelig større karosseridesign.

Batteriet i Honda e rommer 35,5 kWt. Det er, igjen, høyst sammenliknbart med bilene nevnt ovenfor, og bør etter alt å dømme gi en like sammenliknbar rekkevidde. At Hondas eget rekkeviddetall ikke er høyere enn 220 km, har nok mer med målemetoden å gjøre, enn noen reell forskjell fra andre elbiler i samme størrelse og pris. Videre skal bilen kunne hurtiglades til 80 % kapasitet på en halvtime, hvilket betyr at bilen vil støtte hurtigladere med minst 50 kW effekt. Det er uklart om bilen vil bruke CCS- eller CHAdeMO-standarden, men dette er i stor grad uinteressant da norske hurtigladere nesten alltid støtter begge.

Her på mobile.no/nyheter gleder vi oss til å kunne fortelle deg mer om Honda e. Følg med på våre nettsider for flere oppdateringer, og ta kontakt med en Mobile-forhandler nær deg om du lurer på noe. Vi tilbyr Honda hos en rekke av våre avdelinger.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):