Grønne tilskudd for grønne skilter

På tirsdag kom de aller første subsidiene for elektriske varebiler i Norge. Alle varebiler omfattes av ordningen, og med det har Volkswagen e-Crafter, Nissan e-NV200 og Citroën Berlingo Electric over natten blitt langt rimeligere.

Alt dette er naturlig nok en del av myndighetenes omfattende arbeid for å senke klimagassutslippene i transportnæringen. Enova står bak den nye ordningen, og gjennom det såkalte “Nullutslippsfondet” kommer de til å tilby betydelige tilskudd til de som ønsker å førstegangsregistrere en elektrisk varebil.

Ordningen det er snakk om, vil være differensiert med hensyn til hvilken effekt bilens motor står oppført med i kjøretøyregisteret. I praksis vil varebiler med færre enn 80 hestekrefter få 15.000 kroner, mens de med mellom 80 og 120 vil få tilbud om 25.000 kroner. Har bilen flere enn 120 hestekrefter, vil det være 50.000 kroner å spare.

Enova opplyser om at bedriftene som vil benytte seg av tilbudet, må søke om støtte før de kjøper bilen. Denne prosessen er riktignok automatisk, og skal visstnok ikke ta mer enn noen få minutter. Videre fortelles det at bedrifter også vil få et fast beløp på 5.000 kroner per bil til installasjon av ladere.

Per dags dato kan Mobile-nettverket tilby tre varebiler med elektrisk drift, og flere er på vei. Volkswagen e-Crafter har samme drivlinje som e-Golf, og med 134 hestekrefter vil høyeste sats på 50.000 kroner være aktuell. Nissan e-NV200 har 107 hestekrefter og kvalifiserer derfor til mellomste sats på 25.000 kroner. Citroën Berlingo Electric med 67 hestekrefter får et tilskudd på 15.000 kroner.

Paal Jahrmann, daglig leder i Mobile-konsernet, forteller: – For våre elektriske varebiler kommer det nye tilskuddet svært godt med for bedrifter som ønsker å gjøre sin virksomhet grønnere. Vi føler oss sikre på at de grepene som nå tas innebærer at vi kommer til å se en langt sterkere vekst av elbiler på varebil-siden fremover, og vi i Mobile kommer til å være offensive i forhold til å tilby våre bedriftskunder miljøvennlig mobilitet i tiden fremover.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):