Følelser og fornuft i Alfa Romeo Stelvio

Alle ekte bilelskere har eid en Alfa Romeo, sies det. Med nye Stelvio har det italienske sportsbilmerket gjort akkurat den drømmen litt mer oppnåelig, med en SUV som greier å kombinere det beste fra to verdener uten å koste en liten formue.

Å kombinere egenskapene til en sportsbil, med alt det vi forventer i en praktisk og brukervennlig familiebil er åpenbart ingen enkel oppgave. Likevel ser det, iallfall på papiret, ut som om Alfa Romeo har funnet en måte å balansere dette på.

Vektbalansen, for eksempel, er svært viktig i en sportsbil. Der kan Stelvio skilte med perfekt 50/50 fordeling mellom for- og bakaksel. For å få til dette bygges bilen blant annet med svært kort overheng foran. Motor og girkasse monteres på langs, og begge plasseres så langt bak i motorrommet som mulig. Og apropos motor: I Norge leveres Stelvio med én av tre forskjellige alternativer, hvis den med 210 hestekrefter går på diesel og den med 280 drikker bensin. For de aller beste kjøreegenskapene finnes den såkalte firkløver-varianten der en bensindreven 2,9-liters V6 med dobbel turboladning leverer 510 hestekrefter og 0-100 på mindre enn 4 sekunder.

Som familiebil derimot, hjelper det ikke stort med 0-100 hvis det ikke er plass til passasjerer, kjæledyr, barneseter og bagasje. Stelvio måler 468 centimeter, og rommer 525 liter med baksetene oppe, noe som er helt sammenlignbart med andre biler med samme størrelse og fasong. Kjøreassistentsystemer som adaptiv fartsholder og ryggekamera er på plass, og infotainment-systemet kommer med støtte for Apple CarPlay. Både seter og dashbord kan leveres i mykt skinn, og trelister gir et eksklusivt inntrykk.

Over det hele er vi imponert av hva Alfa Romeo har fått til her, og at samtlige motor- og utstyrsvarianter (unntatt den med 510hk og V6, riktignok) har sekssifrede listepriser, er nok en hyggelig overraskelse for mange som velger å prøvekjøre Stelvio. Det forundrer oss altså ikke at bilen har fått nær sagt utelukkende god kritikk fra anerkjente motorjournalister over hele verden.

Alfa Romeo er et av merkene vi tilbyr hos vår avdeling i Bergen: Mobile Åsane. Er du interessert i Stelvio ber vi deg komme innom, så kan du se bilen med egne øyne og oppdage at akkurat denne SUV-en faktisk er ganske annerledes.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):