Sommer-oppgradering for Opel Astra

Etter nesten fire år i tjeneste, får Opels mellomstore familiebil litt ekstra oppmerksomhet. Nye motorer og flere teknologiske finurligheter er blant nyhetene.

Mest interessant i “ansiktsløftet”, som denne typen oppgraderinger gjerne kalles, er utvilsomt det som har skjedd under panseret hos Astra. Her vil det nemlig være mulig å installere både bensin- og dieseldrevne motorer med enda høyere effektivitet enn tidligere, samtidig som utslippene holdes lave. Samtlige er nå blitt tresylindrede, og ytelsene strekker seg fra 110 til 145 hestekrefter for de med tennplugger, og fra 105 til 122 for de uten, alt avhengig av motorvarianten som velges.

Sammen med disse motoralternativene vil det være mulig å velge mellom ulike manuell- og automatgirkasser. Dette er kanskje ingen overraskelse. Mer interessant er det at Opel for første gang skal installere intet mindre enn 9 gir i en helt ny automatgirkasse for Astra, selv om denne i første omgang kun vil kunne bestilles sammen med dieselmotor. Vi ser fram til å finne ut hvilke utslag det kan gi på en ny motor som allerede er blant de gjerrigste på markedet.

Ellers kan vi nevne at også infotainmentsystem og instrumentpanel er nytt, begge hentet fra nyeste generasjon Opel Insignia. Dette inkluderer en ny funksjon for de adaptive LED-lysene, som nå skal kunne tilpasse lyset ikke bare med tanke på biler, men også på personer som oppdages av bilens kamerasystem. Og forresten, nye paneler under bilen sørger visstnok for at nye Astra blir en av de mest aerodynamiske bilene på sin størrelse.

Mobile tilbyr Opel hos mange av våre avdelinger. Vi hjelper deg gjerne om du skulle ha noen spørsmål om Astra, eller om andre modeller i vårt sortiment.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):