Til deg som skal på bilferie

Bilferie er en av de aller beste måtene å oppleve nye steder på. Friheten til å kunne reise akkurat dit en ønsker selv er uvurderlig for mange, og sammenliknet med lange flyreiser til andre verdensdeler er bilen både et billigere og langt mer klimavennlig alternativ. Vi går gjennom noe av det du bør tenke på før du legger ut på årets store “roadtrip”.

Før du reiser er det viktig å ha alle papirene i orden. Mange land, også europeiske, krever at sjåføren har internasjonalt førerkort, og ulike land krever varianter med ulik gyldighetstid. NAF har en god oversikt over hvilke land dette gjelder for, og hjelper gjerne til med å skaffe riktig type til dit du skal. Det såkalte “Grønne kortet” er også verdt å ordne med før avreise, da dette også er påkrevd mange steder. Vi anbefaler at du alltid har dette i bilen på utenlandsreiser; hvis uhellet er ute er det enklere å ordne opp om du har internasjonalt forsikringsbevis.

Kjøretøyet fortjener også en sjekk før avreise. Både olje og kjølevæske bør kontrolleres, og mønsterdybden på dekkene skal være større enn 1,6 millimeter, og helst over 3. Dekktrykk bør også sjekkes, og her er det lurt å ta hensyn til at bilen gjerne blir endel tyngre enn ellers på ferie. Med mange passasjerer og mye bagasje veier bilen fort flere hundre kilo mer enn den gjør til vanlig, og da trengs det mer trykk i dekkene for å få best mulig veigrep. Dekktrykk og olje er ekstra viktig når bilen skal brukes på europeiske motorveier, der bilen må jobbe langt hardere enn ellers for å holde tritt med trafikken. Alle av våre avdelinger kan også gjøre denne typen sjekk for deg, om du skulle ønske dette.

Og, når alt er på stell, er det bare å legge ut på tur. Ta med god mat og drikke, husk å ta pauser underveis, og nyt reisen. Delen av verden vi befinner oss i er tross alt en av de aller enkleste å reise gjennom som bilist, og som regel går det hele veldig bra.

God tur!

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):