Nye Opel Corsa-e kan reserveres nå

Sjette generasjon Corsa blir en milepæl for Opel. For første gang er det PSA-konsernet som står for plattform, motorer og teknologi, men enda viktigere er det at den lille kompaktbilen for første gang blir tilgjengelig som elbil.

Med 330 kilometer batterielektrisk rekkevidde ifølge WLTP-standarden plasserer nykommeren seg midt blant bestselgere som Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf, og BMW i3. Koblet til en hurtiglader tar det 30 minutter å fylle til fire femdelers kapasitet, og alt kan styres enkelt gjennom infotainmentskjermen i dashbordet, eller ved hjelp av MyOpel-appen.

Ytelsene er det heller ikke noe å utsette på da 0-100 km/t er unnagjort på 8,1 sekunder. Motoren trekker intet mindre enn 100 kW under slike øvelser, hvilket betyr et dreiemoment på hele 260 Nm fra første sekund. Som med så mange elbiler for tiden, er også Corsa-e fylt til randen med avanserte førerassistentsystemer og praktisk utstyr. Adaptive matrix-LED lys med automatisk fjernlys er et godt eksempel, for å nevne noe. (Disse har vi forresten skrevet om før, trykk her for å lese mer!)

Utseendemessig er det som alltid vanskelig å si for mye; design er jo fremfor alt en smakssak. Likevel tror vi mange vil sette pris på at elektriske Corsa ser såpass velproposjonert og diskret ut; designerne forstår altså at mange ikke har noe behov for en bil som skriker “Jeg er elektrisk!” til de som måtte få øye på den. Sammenlignet med forrige generasjon er nye Corsa-e 4,8 cm lavere utvendig, og med 2,8 cm lavere sittestilling. Dette skal, sammen med batteripakken i gulvet, kunne gi et lavt tyngdepunkt og følgelig en bedre kjøreopplevelse.

Mobile tilbyr Opel hos mange av våre forhandlere. Bilen kan reserveres på nett nå for 2.120 kroner, og legg merke til at beløpet er refunderbart helt frem til et eventuelt kjøp. Ta gjerne kontakt med en Mobile-forhandler nær deg om du måtte lure på noe!

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):