Dobbel rekkevidde for Volkswagen e-Up!

Volkswagen var tidlig ute med sin første serieproduserte elbil i 2013, da første generasjon e-Up! så dagens lys. Nå, seks år senere, får den en etterlengtet oppgradering.

Oppdateringen det er snakk om her, er i all hovedsak teknisk. Både interiør og eksteriør er tilsynelatende uendret, og fra sjåførens perspektiv ser det hele svært kjent ut. Bilen måler fortsatt bare 3,6 meter i lengden; det særegne og moderne designuttrykket er stadig noe som får Volkswagens minste modell til å skille seg ut. Så langt ruller det litt i overkant av 8.000 e-Up! på norske veier.

Bak kulissene derimot, har det skjedd en hel del. I dette tilfellet har det faktisk skjedd noe under gulvet, siden det er her batteriene i e-Up holder til. Disse har nemlig fått et helt nytt design, med langt mer avansert kjemi og oppbygning. Resultatet er en pakke med langt høyere energitetthet, slik at kapasiteten kan økes betraktelig uten at dette går på bekostning av hverken plass, vekt, eller effektivitet. Faktisk er den økt fra 19 til omlag 38 kWt, noe som gir en rekkevidde på hele 260km, opp fra 133km i utgående modell. Dét er en stor (og nødvendig) forbedring, noe som gjør det mulig for mange flere se Volkswagen e-Up! som et fullverdig og anvendelig kjøretøy, ikke bare som en ren bybil.

Innstegsmodellen oppgis i skrivende stund til å koste kr 181.900. Det kommer også en bedre utstyrt modell med en prislapp på kr 217.300 (begge inkludert leveringsomkostninger for Oslo-området). Bilen vil ha leveringsstart tidlig i 2020, og en interesseliste er allerede på plass. Mobile tilbyr Volkswagen hos våre avdelinger Mobile Hokksund og Mobile Ljosland. Vi ber deg ta kontakt med forhandleren nærmest deg for oppdatert informasjon, da tall i denne artikkelen kan ha blitt justert etter publisering.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):