Continental vinner NAF-dekktest (igjen)

PremiumContact 6 er altså navnet på testvinneren denne gangen. Etter testen uttalte juryen at dette var dekket med “best sidegrep på både våt og tørr veibane”, samt “grunnleggende lettkjørt med rolige reaksjoner”. Vi gratulerer Continental med nok en seier.

Og som sagt, det er heller ikke første gang den tyske dekkprodusenten høster ros her i landet. Senest ifjor høst, da NAF kåret sesongens beste vinterdekk, havnet også Continental sitt piggfri alternativ øverst på pallen. Denne gangen er det riktignok snakk om sommerdekk, men likevel. Saken finner du ved å klikke her.

For årets kåring, lyder juryens dom som følger: —PremiumContact 6 gir best sidegrep på både våt og tørr veibane. Dekket er grunnleggende lettkjørt med rolige reaksjoner og balansert understyring. Også bremseegenskapene imponerer, spesielt på tørt føre. I NAF sin test ble det brukt en Volkswagen Golf 1,4 TSI som testbil, og dimensjonen 205/55 R16 på dekk.

Produktsjef hos Continental, Knut Knutsen forteller: — Vi er stolte over å nok en gang ha vunnet Norges største og mest anerkjente dekktest. Continental er kjent for å vinne dekktester over hele verden, så det er klart dette er viktig for oss. Mobile erfarer at samme dekk også har vunnet tilsvarende tester gjort av AutoBild og SportAuto i Tyskland, Motor i Polen, og motormagasinet Tuulilasi i Finnland.

Ifølge produsenten selv har denne suksessen en stor sammenheng med teknologien som ble brukt i designprosessen. En ny gummiblanding får æren for et større fotavtrykk mot veibanen på vått føre. Egne krystaller i sålen skal også hjelpe til med veigrepet. Disse nyvinningene skal også gjøre dekket mer holdbart, slik at det ruller lenger før en utskiftning blir nødvendig.

Mobile tilbyr dekk fra Continental hos samtlige av våre avdelinger, og ber deg ta kontakt om du skulle ha behov for enten skift eller bytte av dekk til din bil.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):