Mer rekkevidde og kraft i Nissan Leaf

For første gang var fjorårets mest populære nybil elektrisk. Det er ikke bare første gang i Norge, men første gang i verden at en nullutslippsbil topper et lands salgslister. Med dette som utgangspunkt går folkefavoritten en lys fremtid i møte for 2019, med en oppgradert drivlinje som vil gjøre den attraktiv for enda flere.

Samtidig er det verdt å påpeke at dagens modell allerede har blitt oppdatert flere ganger. Fra første generasjon i 2011 til idag har batterikapasiteten blitt nær doblet (fra 24kWt til 40kWt), og ytelsen har økt fra 110 til 150 hestekrefter. I “Nissan Leaf e+” som den nå kalles, rommer batteriet hele 62kWt, mens motoren produserer mer enn 200 hestekrefter.

Disse tallene er sammenlignbare med elektriske Hyundai Kona, og gir en rekkevidde på henholdsvis 385 (WLTP) eller 364 (EPA) kilometer avhengig av målemetode. Etter vår erfaring stemmer de amerikanske EPA-målingene godt overens med reell rekkevidde, samtidig som vi aldri kan være sikre uten å ha sjekket dette selv. Rekkevidden i elbiler er jo som kjent ingen konstant: Den er et resultat av kjørestil, utetemperatur, dekk, fartsgrenser, o.l.

Med den kraftigere drivlinjen kommer også muligheten for hurtiglading med 100kW, det dobbelte av hva dagens Leaf (og de aller fleste hurtigladere), støtter. Under optimale forhold og høyeste lade-effekt melder Nissan at en halvtime burde være nok for å lade fra 20 til 80 prosent. Med en langt vanligere 50kW-kontakt tar samme operasjon 45-60 minutter. I praksis tror vi imidlertid ikke at dette blir noe en legger merke til, siden de aller fleste på langtur velger å ta en pause før det har gått fire-fem timer uansett.

Nye Leaf e+ er allerede klar for bestilling, og leveringer vil begynne til sommeren. Vi ber deg ta kontakt med en av våre Nissan-forhandlere for informasjon om priser og oppdaterte leveringstider.

PS: Vi har allerede skrevet om Leaf med 40kW-batteri, og om nye Hyundai Kona EV med enda litt lengre rekkevidde. Følg linkene for å lese mer.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):