Citroën C5 Aircross er nyskapning på fransk

Dette er ihvertfall en veldig interessant nyhet fra nettopp Frankrike, i og med at den kombinerer rykende ferskt SUV-design anno 2019 med noen av kjøreegenskapene selv André-Gustave Citroën, ville ha vært kjent med.

La oss ta det ferske først. Dette er altså Citröen (merket) sitt nyeste forsøk på å lage en moderne og attraktiv bil i SUV-segmentet. Som seg hør og bør er nykommeren fylt til randen med avanserte førerassistentsystemer og finurlige teknologiske nyvinninger. På motorfronten finnes flere alternativer med både bensin- og dieseldrevne maskiner. Centimetermålet stopper på 450 i lengden, og bagasjerommet måler enten 580 eller 720 liter avhengig av posisjonen til de justerbare baksetene. Designet passer godt inn i merkets øvrige modellrekke, med spesielt tydelig familielikhet til C4 Cactus og C3, men også nye Berlingo. Vi liker det vi ser, og tror bilen kommer til å bli godt tatt imot når den kommer nå til våren.

Samtidig gir denne bilen endel assosiasjoner til historiske Citroën, og noen av verdiene det var synonym for over et halvt århundre siden. C5 Aircross har nemlig et fokus på balanse, komfort og romfølelse i kupeen som vi sjelden ser nå til dags. Her er det spesial-laminerte vinduer foran, nye og egendesignede støtdempere, ekstra myke seter, og et stort panoramatak som alle skal være med på å gi bilen en helt egenartet stil. Hvor imponerende dette faktisk er får vi først vite når vi prøvekjører den nye farkosten, men erfaring fra andre modeller fra samme merke antyder at dette kan bli én av de aller mest komfortable bilene under millionen i 2019. Det vil i så fall være svært imponerende, gitt at C5 Aircross kun kommer til å koste en snau tredjedel av dette.

Mobile tilbyr Citroën hos en rekke av våre forhandlere. Vi hjelper deg om du skulle ha noen spørsmål, og gir mer enn gjerne informasjon om nøyaktige priser, utstyrsnivåer og levering.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):