Tips for deg med takboks

Når det gjelder å få med seg mye bagasje på en elegant og praktisk måte, er det lite som slår takboksen. Likevel er det mye å ta hensyn til, og mange ulike løsninger å velge mellom. Her er noe av det viktigste å holde et øye med:

Vekt er en avgjørende faktor, uansett hva slags takboks det er snakk om. Her er det viktig å holde seg innenfor de begrensningene som er gitt for takboksen, men også selve bilen. Dette påvirker nemlig både kjøreegenskaper og kollisjonssikkerhet, særlig på glatt vinterføre.

Tallet for maksimal nyttelast finnes i bilens brukerhåndbok. Hvis bilen allerede er fylt med passasjerer og bagasje kan denne grensen oppleves streng, og i mange tilfeller er det dette som setter grensen for hva slags takboks bilen lovlig kan utstyres med. Dette gjør det ekstra viktig at takboksen er bygget av et så lett materiale som mulig. Videre har bilen en grense for tillatt taklast, som skal dekke både takboksens egenvekt, alt innholdet, og stativet som holder det hele på plass. Merk at både stativet og selve boksen også har egne vektbegrensninger som må tas hensyn til.

Å følge disse anvisningene kan være avgjørende i en ulykke. Eksempelvis blir tyngdepunktet annerledes når tung last legges på taket, noe som kan gjøre bilen ustabil i en unnamanøver. Ved en hard oppbremsing eller kollisjon kan lasten trenge gjennom takboksen og skade andre trafikanter. Ved riktig bruk av en takboks av høy kvalitet skal ikke dette være noe problem, men det er likevel lurt å ta ekstra hensyn til lastsikring- og plassering når føret er glatt, eller når takboksen skal fylles med for eksempel tungt alpin-utstyr.

Mobile har god kompetanse på takbokser til alle typer biler, og tilbyr takbokser av høy kvalitet fra Packline hos våre forhandlere. (Se vårt tilbud på disse ved å klikke her.) Vi hjelper deg gjerne med å finne en som passer dine behov, og passer selvsagt på at alle sikkerhetshensyn er tatt. For, når alt er gjort ordentlig, kan takboksen gjøre underverker for enhver familie på tur.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):