Nissan X-Trail: Flaggskipet

Nissan X-Trail har vært et fast innslag i hyttetrafikken i mange år. Siden den ble lansert på bilmessen i Paris for 18 år har den blitt oppgradert en rekke ganger, og blitt kåret til verdens mest solgte SUV. I fjor fikk den sin siste oppdatering hittil, og i høst skal det visstnok komme en til.

Likevel vil det aller meste oppleves ganske likt som fjorårets utgave. Det er det riktignok ikke noe galt med, i og med at bilen allerede er blant de mest moderne på markedet. For Nissan X-Trail betyr det en lengde på 464 centimeter, og et knippe motorer med et sted mellom 130 og 190 hestekrefter. Interiøret er preget av generøse skinnflater, mye utstyr og muligheten til å få bilen utstyrt med en ekstra seterad bakerst. Utvendig har bilen beholdt mye av det samme designet fra 2013, som preges av rolige, trygge linjer og designelementer. Bakkeklaringen er på 23 centimeter. Den karakteristiske V-grillen viser at dette er en moderne Nissan, og gir bilen en sterk familietilhørighet til merkets øvrige modeller.

Og nå har vi fått vite at også X-Trail vil bli utstyrt med ProPilot, Nissan sitt egenutviklede system for autonom kjøring. Det betyr at bilen i første omgang vil bli utstyrt med adaptiv cruise-kontroll og filholder, men også et system som varsler om påkjørsler i dødsonen ved rygging. Automatisk nødbrems er også på plass. Dette skal gjøre kjøreopplevelsen enklere, sikrere og mer behagelig. Dette er også noe som allerede finnes i enkelte av Nissans øvrige modeller, som for eksempel Nissan Leaf. (Les om denne ved å klikke her)

Nissan X-Trail har en startpris på ca. 350.000kr. For variantene med adaptiv firehjulstrekk begynner prisen på ca. 425.000kr. Bilen tilbys hos mange av våre forhandlere, og vi ber deg ta kontakt om du måtte ha flere spørsmål. Vi hjelper deg gjerne!

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Nissan

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):