Citroën Berlingo kåres til årets varebil i 2019

På “Den internasjonale nyttekjøretøymessen i Hannover” ble Citroën Berlingo kåret til årets varebil sammen med konsernsøsknene Opel Combo og Peugeot Partner. Sammenlagt fikk vinneren(e) hele 127 poeng av dommerpanelet; 35 flere enn Mercedes-Benz Sprinter, som kom på andreplass.

Juryen, bestående av biljournalister og redaktører fra hele 25 land, lot seg imponere av de nye trillingene fra PSA-konsernet på flere områder. Først og fremst får bilene ros for å ha en klar og tydelig identitet og følelse av tilhørighet til sine respektive merker, tross den omfattende likheten under overflaten takket være den felles EMP2-plattformen de er bygget på.

Dessuten trekker de fram det imponerende nivået på teknikken disse kjøretøyene er utstyrt med. Panelet ble særlig imponert over det nye overlast-varslingssystemet, samt kameraet på høyre sidespeil, som dekker mye av bilens blindsone. Sammenlagt kan bilen utstyres med intet færre enn 21 ulike førerassistentsystemer; hvorav mange vanligvis kun er å se i eksklusive personbiler.

Philippe Narbeburu, sjef for lette varebiler i PSA-konsernet tok imot prisen: — På vegne av PSA vil jeg vil gjerne takke juryen for den tilliten de viser oss ved å tildele oss den prestisjefulle prisen «International Van of the Year». Det er en anerkjennelse av teamet som har jobbet i fire år med bilen, og en bekreftelse på at vi har lykkes med å lansere en bil som leverer både på fleksibilitet, sikkerhet og komfort.

Mobile selger både Citroën og Opel hos en rekke av våre forhandlere, og tilbyr både Citroën Berlingo og Opel Combo i en rekke ulike varianter. Her på nyhetssidene har vi skrevet om disse flere ganger tidligere, så for de som ønsker mer teknisk informasjon kan få dette ved å klikke her. Bilen kommer forøvrig også som personbil; denne har vi skrevet om her. Som alltid er det bare å ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg gjerne!

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Citroën

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):