Continental går av med seieren blant årets nye vinterdekk

Som vi har skrevet om tidligere, er det stor forskjell på vinterdekk. Dette gjelder særlig for oss her oppe i nord, som på vinterstid jevnlig må manøvrere bilene våre rundt på veier som i resten av verden ville vært stengt. I årets store dekktester fra Dagbladet og NAF-bladet Motor, blir Continental VikingContact 7 utropt til vinner, og det spares ikke på superlativene.

— Dette piggfrie dekket matcher mange piggdekk på skikkelig vinterføre, skrives det i Motor sin dekktest. Det er et bevis på hvordan den stadig mer avanserte teknologien bak disse dekkene, gjør at piggfri dekk faktisk kan måle seg med tradisjonelle piggdekk.

Mikroskopiske 3D-seiper er en av grunnene til at VikingContact 7 får til dette. Ved å la snøen få bedre feste i den helt spesielle gummiblandingen, blir veigrepet merkbart bedre. Denne gummiblandingen er også helt avgjørende i denne typen vinterdekk, som må kunne ha riktig fleksibilitet og hardhet, også i svært kalde omgivelser. For Continental sitt nye dekk er det faktisk tilsatt en egen rapsolje for å få til dette, bare for å nevne noe.

Dagbladets konklusjon lyder som følger: — Continentals grep på is er meget bra til et piggfritt dekk å være og gir deg god kontroll på bilen. Også på snø oppfører dekket seg stabilt og logisk, samtidig som styreresponsen er god. På våt asfalt er ikke bremselengden den korteste, men godt sidegrep gjør at det likevel er enkelt å kontrollere i kritiske situasjoner. Dette er et stillegående dekk, men lav rullemotstand. På sporet vei er det stabilt og komfortabelt.

Continental-dekk selges hos samtlige av våre forhandlere. Vi tilbyr et bredt utvalg vinterdekk både med og uten pigger, og hjelper deg selvsagt med å finne et som passer godt til dine behov. Som et eksempel blir Continental VikingContact 7 alene produsert i intet mindre enn 112 ulike størrelser, så sjansen er stor for at vi har dekket som passer best til akkuat din bil.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Continental

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):