Mitsubishi Outlander PHEV får sterkere motorer og større batteri

Helt siden 2014 har Mitsubishi sin ladbare SUV vært svært populær i Norge. Faktisk har den solgt bedre enn noen annen ladbar hybrid samlet sett, med flere enn 15.000 solgte eksemplarer. I modellåret 2019 får modellen en rekke oppgraderinger.

For de som ikke er kjent med Outlander PHEV fra før, er det verdt å nevne et par ting. Det ene er den elektriske rekkevidden, som allerede i dagens modell er på hele 54 kilometer. Det gjør den klasseledende når det gjelder ren elektrisk drift, særlig i SUV-segmentet. (Av mindre biler med samme rekkevidde kan nevnes Hyundai Ioniq PHEV, som du kan lese mer om ved å klikke her) Det andre er prislappen, som i de aller fleste utstyrsvarianter ligger under 500.000kr. Dette er også med på å gjøre dette til et attraktivt bilkjøp, og er kanskje noe av grunnen til at den har blitt så populær.

I oppdateringen for 2019 har det skjedd en hel del under panseret. Bensinmotoren produserer nå 135 hestekrefter på egenhånd, opp fra 121 i utgående modell. Elmotorene er også sterkere; nå produserer den bakre 95 hestekrefter, mens motoren i front fortsatt gir 85. Det gjør at bilen kommer seg fra 0 til 100 km/t et halvt sekund raskere enn før, og at den kan kjøre litt raskere uten bensinhjelp. Batterikapasiteten er også økt med 15%.

Alt dette er med på å gjøre Mitsubishi Outlander PHEV til en attraktiv bil for mange norske familier. Mobile AutoSilver og Mobile Moss er autoriserte forhandlere for Mitsubishi, og vi ber deg ta kontakt med dem for å få mer informasjon, eller avtale en prøvekjøring.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Mitsubishi

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn