Nye Hyundai Tucson blir mer enn 50.000 kroner billigere med firehjulsdrift

2015 var året da Hyundai sin mestselgende SUV sist kom i ny utgave, og fikk tilbake sitt gamle navn: Tucson. (Forrige modell var kjent som “ix35”) Nå får modellen et kraftig ansiktsløft, og blir altså over 50.000 kroner billigere med firehjulsdrift takket være en splitter ny dieselmotor.

Mange av nyhetene her handler imidlertid ikke om den nye motoren, men om utstyr og design. Her har designteamet til Peter Schreyer sørget for å gi bilen et moderne og tidsriktig utseende som bygger på forgjengeren fra 2015. Den særegne radiatorgrillen er på plass blant annet, noe som gir bilen en tydelig likhet med de andre modellene fra Hyundai.

Utstyrslisten har også vokst en hel del siden forrige gang, og mange nok bli overrasket over hvor mye av det som kommer som standard. Dette er en konsekvens av merkets nye modellstrategi, slik at bilen kun skal selges fullt utstyrt, med noen få unntak. Funksjoner som adaptiv cruise-kontroll, aktiv filskiftevarsler, blindsonevarsler, automatisk nedblendbare LED-lys og et avansert lydanlegg er blant det som vil være installert i alle biler, for å nevne noe.

Også var det dette med de nye prisene. Nye Hyundai Tucson kommer altså med en splitter ny 1,6-liters dieselmotor med 136 hestekrefter, med en dobbeltclutchet automatkasse med syv gir. Dette gir en listepris på under 440.000 kroner for modellen med framhjulsdrift, og under 500.000 for den med drift på alle fire. De eneste tilvalgene vil være panoramasoltak og metallic-lakk.

Nye Hyundai Tucson vil ankomme forhandlere i løpet av sensommeren, og vi ber deg ta kontakt med en Mobile-forhandler nær deg for mer info. Les også vår sak om Tucson sin storebror i Hyundai-familien: Santa Fe. (klikk her)

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Hyundai

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):