Opel Combo er full av ny teknologi

I september skal en ny Opel Combo vises fram for første gang, på nyttekjøretøymessen i Hannover. Denne femte utgaven viser at det tyske bilmerket fortsatt vet hva som kreves for å lage en svært allsidig og fleksibel varebil av høy kvalitet. Det ligger jo tross alt i navnet.

Opel Combo har som kjent en nær slektning blant merkets øvrige modeller, nemlig Opel Combo Life. (Les mer om denne ved å klikke her) Det betyr at varebilen deler mesteparten av teknikken med en fullblods familiebil, og det betyr at nye Combo har en hel del utstyr, teknologi og finesse en vanligvis ikke finner i en varebil på denne størrelsen.

Kanskje det aller viktigste i en varebil på denne størrelsen er størrelsen på lasterommet. Her kan Combo skilte med opptil 4,4 kubikkmeter i utgaven på 4,75 meter, og 3,8 kubikkmeter i den korte på 4,4 meter. Begge vil ha en nyttelast på et helt tonn, og vil bli utstyrt med en egen sensor som sier ifra hvis lasten er blitt for tung. Begge utgaver kan fåes med enten to eller tre seter, og med en egen luke i skilleveggen blir det mulig å frakte ekstra lange genstander. På grunn av den lange avstanden mellom hjulbuene i lasterommet blir det også mulig å sette inn to europaller, også i den korteste varianten.

Førermiljøet har også fått en stor oppgradering, og Combo er ifølge Opel selv utstyrt med hele 19 førerassistentsystemer. Et av dem er et eget kamera som sikrer god sikt bakover, selv med fullt varerom og blokkert sladrespeil. I tillegg finnes det et kamera i passasjerspeilet, og et sett med sensorer rundt bilen som sørger for at sjåføren alltid har full oversikt over hva som skjer. Avanserte sikkerhetssystemer som automatisk nødbrems, filholder, trafikkskiltgjenkjenning, adaptiv cruise-kontroll og oppmerksomhetsvarsling er også å finne i den lille, store varebilen. I midtkonsollen finnes et infotainmentsystem med støtte for både Apple CarPlay og Android Auto, og både ratt og seter er oppvarmede.

Mer informasjon om pris og leveringstid vil komme på et senere tidspunkt, og vi ber deg ta kontakt med en Mobile-forhandler for å få mer informasjon hvis du lurer på noe.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Opel

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):