cee’d blir til Ceed i ny Kia

Siden første generasjon cee’d ble lansert i årsskiftet 2006/2007, har denne bilen blitt produsert i mer enn 1,28 millioner eksemplarer. Kia regner med at denne tredje versjonen kommer til å bli enda mer populær, og etter å ha lest mer om nykommeren forstår vi hvorfor.

Først må det bemerkes at utgående modell allerede er en av de beste bilene å få kjøpt i kompaktsegmentet. Med et attraktivt design av tidligere Audi-designsjef Peter Schreyer og en markedsledende garantiordning på hele 7 år/150.000km er dette allerede en svært god allrounder, og med sjeldent gode priser under 300.000kr kommer nye Kia Ceed fra et veldig godt utgangspunkt.

I den nye utgaven har det blitt gjort mange små og store endringer, og selv om mange Kia-eiere vil kjenne igjen mye her, er bilen full av nyheter. Viktigst er kanskje nye motor- og støtdemperoppsett, som skal sikre bedre veigrep, mer komfort, og gi bilen et sportsligere preg. Kia forteller også at bilen er skreddersydd for europeiske veier, og at den både er designet og produsert i Europa. Førermiljøet skal også ha blitt bedre, med nye infotainment-skjermer å velge mellom, og et nytt lydanlegg fra JBL. Utvendig kan bilen nå fåes med LED-lys, men også oppvarmet frontrute. Sikkerhetssystemene i nye Ceed er også blitt kraftig forbedret. Nå er bilen utstyrt med automatisk nødbrems, blindsonevarsler, filassistent, parkeringsassistent, og mye mer.

Nye Kia Ceed som 5-dørs kombi vil komme for salg i juli, mens en stasjonsvogn-utgave først vil være å få tak i fra en gang utpå høsten. Mobile Elverum har mye erfaring med salg av Kia, og hjelper deg gjerne med å finne en modell som passer deg. Ta kontakt hvis du lurer på noe, eller for å avtale en prøvekjøring!

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Kia

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):