Honda CR-V i helt ny utgave

En helt ny utgave av Honda CR-V kommer til Norge dette året, og markerer femte generasjon av Hondas SUV i Norge. Siden lanseringen i 1996 har CR-V vært med på å definere hva som kjennetegner en god SUV, helt fra starten av, og har i mange år tronet aller øverst på statistikken som verdens mest solgte SUV. Dette er noe de viderefører i denne utgaven, der Honda har forandret, forbedret og finpusset en hel rekke ulike designtrekk, tekniske løsninger, og komfort-funksjoner.

En ny front med LED-kjørelys, og designtrekk som likner en god del på Honda Civic (les om vår test av denne her), er noe av det som er karakteristisk ved den nye bilens utseende. I tillegg har A-stolpene blitt smalere, og undersiden av bilen har blitt utstyrt med en rekke deksler som skal gjøre det hele mer aerodynamisk. Nye Honda CR-V har blitt litt lengre enn forgjengeren, og den store akselavstanden er med på å gi kupéen et romslig preg.

Annet nytt er at Hondas nyeste 1,5L bensinmotor med enten manuelt gir eller trinnløst automatgir, nå også kan fås med syv seter. I tillegg vil det bli lansert en hybrid-utgave på et senere tidspunkt, der en 2L bensinmotor er paret med to elmotorer. For å gi bilen bedre terrengkjøringsegenskaper er bakkeklaringen blitt større; til 208 millimeter i utgaven med bensinmotor og firehjulsdrift, for å være presis.

Leveringen av den nye modellen begynner til høsten, og hybridutgaven vil komme i løpet av 2019.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Honda

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):