Dette er nye Hyundai Santa Fe

Første generasjon Santa Fe ble avduket i år 2000 som en velutstyrt, romslig og komfortabel SUV. I årene etterpå har bilen markert seg på det europeiske markedet med over 1,4 millioner solgte eksemplarer, og er blitt kjent for å vise fram det aller beste Hyundai har å by på av avansert teknologi og innovative løsninger. Nå lanseres modellen i fjerde generasjon, og vi vil kunne se frem til et helt nytt design, samt mye spennende og nyttig funksjonalitet.

Designet er sannsynligvis det som skiller nye Santa Fe tydeligst fra tidligere generasjoner. Her er det hentet mye inspirasjon fra Hyundai sin egen kompakt-SUV Kona, og det hele preges av kraftfulle, markerte linjer, og en tøff front. Den særegne grillen som finnes på mange av de nye modellene fra Hyundai viser familietilhørighet, og er med på å gi bilen et moderne og elegant preg.

Inne i nye Santa Fe er det også mye nytt å sette seg inn i. Det er også ment helt bokstavelig, for denne bilen er både lengre og bredere enn utgående modell. Det betyr blant annet at den får plass til tre seterader, hvis det er noe man skulle trenge. I tillegg vil den økte akselavstanden kunne gjøre bilen enda mer behagelig på motorvei.

Blant de teknologiske nyvinningene finner vi en rekke nye sikkerhetssystemer, samtlige med ganske så storslagne (og lange) navn: Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist sørger for å stanse bilen hvis du er i ferd med å rygge på noe(n). Rear Occupant Alert varsler føreren slik at han eller hun ikke glemmer igjen barn eller kjæledyr i baksetene. Safety Exit Assist låser dørene hvis det kommer trafikk bakfra idet du forsøker å åpne dem. I tillegg til dette kommer automatisk nødbrems, blindsonevarsling, filskiftevarsling og mange andre systemer som jobber sammen for å gjøre Hyundai Santa Fe til en svært trygg bil å manøvrere under alle tenkelige forhold.

Nye Hyundai Santa Fe lanseres denne sommeren, og nøyaktige priser vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

PS: Vi har også skrevet om Tucson, lillebroren til Santa Fe i modellrekken. Les mer ved å klikke her.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Hyundai

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):