TEST: Honda Civic

Av alle bilene jeg har testet her på mobile.no, er nok denne den bilen som har kommet med flest overraskelser. Alt fra rattrespons til designvalg har virkelig imponert denne gangen, og attpåtil i en bil som lenge har blitt sett på som trygg, og kanskje litt kjedelig. Men, hvis det er noe nye Honda Civic ikke er, så er det akkurat det.

Obs! Denne saken er mer enn et år gammel. Vi tar forbehold om utdaterte priser og annen tidssensitiv informasjon.

La oss ta det viktigste først: Dette er en bil som greier å balansere følelser og fornuft på en sjeldent god måte. På den ene siden oppleves bensinmotoren med 129hk som kvikk, med et stivt understell som responderer godt på en aktiv kjørestil. Girspaken har kort vandring, og passer godt til motoren. Men: (og det er dette som gjør at nye Civic skiller seg ut) Bilen er like fornuftig som en hvilken som helst annen familiebil på denne størrelsen. Det er romslig i bagasjerommet, og to voksne får enkelt plass i baksetene. Motoren har et lavt forbruk, og er stappet med moderne teknologi. Det er derfor denne bilen er spesiell. Den er ikke verdens raskeste, heller ikke verdens sportsligste. Men, den har funnet en balanse som gjør bilen spennende å kjøre, og enkel å eie.

Karosseriet på nye Honda Civic oser av energi. Det begynner med en markert, bred front der elegante LED-kjørelys og skarpe linjer dominerer. Det lange panseret former enkle, gjennomgående linjer i designet som strekker seg helt til hekken, der en todelt bakluke sørger for et sportslig utseende, og gode aerodynamiske egenskaper. Helhetsinntrykket er solid, og med den knallrøde lakken ser plutselig de andre bilene i parkeringshuset fryktelig kjedelige ut.

Førermiljøet i denne bilen kan egentlig beskrives med ett enkelt ord: Fokus. Det betyr at instrumenter, knapper og hendler er plassert slik at sjåføren har alt som trengs rundt seg. Det betyr at det digitale instrumentpanelet viser det som er viktigst med store bokstaver, slik at det er enkelt å forstå på et øyeblikk. Det betyr at bilen framstår som svært enkel i bruk, men avansert og moderne når det er nødvendig. Hvilket betyr at bilen kan kjøres på en effektiv og presis måte fra første stund. Funksjoner som adaptive cruise control, active lane keeping assist og automatisk trafikkskiltgjenkjenning er der når du trenger det, men tar ikke oppmerksomheten bort fra veien, slik som denne typen systemer har en viss tendens til å gjøre.

Honda Civic er kanskje en litt undervurdert bil, og mange er sannsynligvis uvitende om hvor god denne bilen egentlig er på så mange ulike områder. Den kombinerer to ulike egenskaper mange ønsker seg i en bil på en usedvanlig god måte, alt pakket inn i et annerledes og spennende design. Den fortjener virkelig å bli prøvekjørt, for måten Civic oppfører seg på veien burde oppleves. Og som nevnt tidligere: Det kan være verdt å ta en titt på én i den rødfargen.

Tekst og foto: Tom-Erik L Monsrud

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):