Opel Combo Life: Flerbruksbilen

På mange måter er Opel Combo Life med på å stake ut en ny kurs for Opel etter oppkjøpet av PSA-konsernet i 2017. Den viser hvordan merket kan utvikle seg videre sammen med de andre PSA-merkene, og fortsatt beholde sin egen identitet og særegenhet. For, i utgangspunktet har Combo Life nemlig svært mye til felles med nyeste Citroën Berlingo (og Peugeot Rifter), men det finnes likevel noen viktige faktorer som skiller dem.

I forhold til forrige generasjon Combo har det imidlertid skjedd mye. Utgående modell fra 2012 var utviklet i samarbeid med Fiat, og siden denne nye kreasjonen er bygget på PSA sin allsidige EMP2-plattform vil den nye modellen kunne leveres med nye motoralternativer, en ny 8-trinns automatgirkasse, og få bedre kjøreegenskaper og komfort.

Noe av det viktigste med en slik praktisk bil er uten tvil romsligheten og de praktiske løsningene. Med en lengde på enten 440 eller 475 centimeter, har Combo Life et bagasjerom på enten 597 eller 850 liter. Dette er med de tre uavhengige baksetene slått opp. Med baksetene lagt ned blir bagasjerommet i den korteste varianten godt over to kubikkmeter, og den lengste rommer over to og en halv. Det er ganske imponerende i en familiebil på denne størrelsen.

Samtidig vil den nye modellen få alle de nyeste sikkerhetssystemene, som aktiv nødbrems med fotgjengergjenkjenning og blindsonevarsling. Et kamera bak speilet sørger også for å varsle sjåføren hvis bilen forlater kjørefeltet, og leser skilt langs veien fortløpende. Et automatisk parkeringssystem vil også kunne manøvrere bilen inn og ut av trange parkeringsplasser; sjåføren styrer kun pedalene.

På teknologifronten er det også flust av nyheter, med en 8-tommers berøringsskjerm der både Apple CarPlay og Android Auto er støttet. Telefonen kan lades trådløst, og det finnes et 230V strømuttak.

Combo Life kommer på norske veier mot høsten, og informasjon om priser og konkrete motoralternativer vil komme senere. Forøvrig kan det være verdt å følge med på nye Citroën Berlingo, som også lanseres i disse dager. Følg med på mobile.no/nyheter for å lære mer om noen av våre viktigste modeller, og nøl ikke med å ta kontakt med en forhandler nær deg hvis det er noe du lurer på.

PS: Denne bilen fåes også som varebil; denne kan du lese mer om ved å klikke her!

Tekst: Tom-Erik Monsrud, Foto: Opel

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):