Mer komfort i nye Citroën C4 Cactus

Helt siden første generasjon Citroën C4 Cactus ble vist frem for første gang i 2014, har denne bilen fått mye oppmerksomhet. Noen legger merke til de særegne putene langs dørene som, i tillegg til å gi designet et annerledes preg, beskytter bilen mot skader når dørene åpnes. Andre legger merke til hvordan bilen er bygget med tanke på letthet og lavt forbruk, samtidig som den tar vare den stilen som gjør Citroën unik. Med nye C4 Cactus lover bilmerket å løfte komforten til nye høyder, noe som ofte har blitt sett på som noe av svakheten i mange små, rimelige biler i denne klassen.

I all hovedsak dreier denne oppdateringen seg rundt to store forbedringer, i tillegg til et knippe mindre forandringer. Og, én av de store handler uten tvil om kjøreegenskapene. Dette er Citroën sin første modell som benytter seg av teknologien de selv kaller «Progressive Hydraulic Cushions», som har i oppgave å gjøre kjørekomforten i nye C4 Cactus langt bedre enn prislappen skulle tilsi. De antyder selv at systemet til og med skal kunne gi assosiasjoner til den unike hydropneumatiske fjæringen de brukte i enkelte av modellene sine tilbake på 50-tallet og utover, og som senere ble lisensiert til blant annet Rolls Royce. Det er nok litt optimistisk å forvente såpass av en lett og liten crossover, men det sier mye om hva produsenten ønsker at denne bilen skal være.

Den andre viktige forbedringen i nye C4 Cactus er interiøret, og også her er sittekomfort og brukervennlighet viktige nøkkelord. Setene er nye, og nå er det også mulig å få installert panoramasoltak. Førerassistansesystemene er også blitt oppdatert med blant annet automatisk nødbrems, blindsonevarsling og skiltgjenkjenning, og nå kan du også koble opp telefonen til infotainmentskjermen med Apple CarPlay, Android Auto og MirrorLink.

Nye Citroën C4 kommer på norske veier mot høsten i år, og informasjon om pris vil komme på et senere tidspunkt. Følg med på mobile.no for mer bilrelatert nytt, og nøl ikke med å ta kontakt med en forhandler nær deg hvis du lurer på noe!

Tekst: Tom-Erik Monsrud, Foto: Citroën

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):