Norges mest solgte elbil i ny utgave

Nissan Leaf kom til Norge for første gang i 2011, og siden den gang har mer enn 30.000 av dem blitt solgt her til lands. Dette gjør Leaf til vår mest solgte elbil noensinne, og nå kommer det en splitter ny utgave av den elektriske bestselgeren.

Noe av det som definerer en elbil, er rekkevidden. Her kan nye Leaf skilte med en 40kWh batteripakke med opptil 378km rekkevidde etter den europeiske NEDC-standarden. Det er mye lengre enn mange andre elbiler på markedet idag. På motorsiden er det også nyheter, og elmotoren i nye Leaf produserer hele 150hk, 40 flere enn i forrige utgave.

En annen viktig del av nye Leaf er designet. Både front og hekk har fått et nytt uttrykk, og bilen framstår som aktiv, urban og svært moderne. Små finner, ribber og spoilere er med på å gi bilen bedre aerodynamikk. I kupeen finnes et nytt instrumentpanel, og det nye dashboardet virker både oversiktlig og logisk.

Utstyrsmessig stiller bilen også sterkt, med alle av de nyeste teknologiene og sikkerhetssystemene en kan forvente i 2017. Nissans ProPILOT-system kan holde avstanden til bilen foran, samtidig som den passer på at bilen holder seg i riktig kjørefelt. I tillegg kan nye Leaf leveres med et system for helautomatisk parkering, slik at lukeparkeringen kan gjøres med ett enkelt knappetrykk. Automatisk fjernlys er også med, det samme er automatisk nødbrems.

En annen nyhet elbilen kommer med kan virke enkel ved første øyekast, men er faktisk svært nyttig. Det er e-pedal-systemet, og gjør det mulig å kjøre med bare én pedal. Det blir altså mulig å bremse bare ved å slippe opp gasspedalen. Slik blir kjøringen mer effektiv, og rekkevidden blir lengre.

Nye Nissan Leaf kan forhåndsbestilles nå, og de første bilene med vil bli levert med norske skilter i februar.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Nissan

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):