Tre tips for en trygg og behagelig vinterferie på hjul

Vinterferieukene er rett rundt hjørnet, og for mange er det nettopp på denne tida at bilen virkelig får oppleve de norske vinterveiene på sitt tøffeste. Her er noen gode tips for deg som snart skal begi deg opp over fjelloverganger, og ut i kulda.

1) Noe av det viktigste en må sjekke før en reiser på tur om vinteren er dekkene. Her er det svært viktig å ha nok mønsterdybde, og korrekt lufttrykk. I Norge er minste lovlige mønsterdybde satt til 3 millimeter, men også kan være for lite under krevende kjøreforhold. Riktig lufttrykk i dekkene står vanligvis oppgitt på innsiden av førerdøra, og i brukerhåndboka. Vær klar over at anbefalt lufttrykk ofte er ulikt, avhengig av om du kjører alene, eller med passasjerer.

2) En annen, viktig del av bilen som må sjekkes nøye om vinteren er batteriet. Dette fungerer naturlig dårligere i lave temperaturer, spesielt hvis det begynner å bli gammelt. Et bilbatteri skal holde i omlag 5 år, og det er vanligvis om vinteren en plutselig opplever at batteriet ikke lenger har krefter nok til å starte motoren. Derfor kan det være lurt å sjekke batteriet jevnlig med en batteritester, og ha med seg startkabler i tilfelle uhellet er ute. Disse er også nyttige å ha hvis noen andre skulle trenge hjelp av deg.

3) Det kan også være lurt å ordne et lite «førstehjelpsskrin» til bilen, hvor man har alt det man trenger hvis noe skulle skje, på ett sted. En god isskrape med snøkost, låsolje, lommelykt, slepetau og kjetting er lurt å ha med, det samme er en sammenleggbar spade og noen varme klær. Igjen, dette kan være lurt å ha med ikke bare for din egen bil, men også for andre.

Vi i Mobile har lang erfaring med norske vinterveier, og hva man må huske på før man legger ut på tur. Ta kontakt med en Mobile-forhandler nær deg hvis du lurer på noe, vi hjelper deg gjerne!

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):