Kia vinner stor kvalitetsundersøkelse for andre år på rad

Analysebyrået J.D. Power har har lang erfaring med kvalitetsundersøkelser. De siste 30 årene har de undersøkt en lang rekke nybiler og spurt mange nybakte bileiere om hvordan de opplever deres nye bil. Årets undersøkelse har samlet data fra flere enn 80.000, og nok en gang er Kia utpekt som bilmerket med færrest feil og mangler.

På generelt grunnlag kan J.D. Power fortelle at kvalitetsnivået er blitt bedre hos hele 27 av de 33 bilmerkene som har blitt undersøkt. Likevel trekker de fram den stadig mer avanserte teknikken i de nye bilene som en faktor som enkelt kunne gjort behovet for reparasjon og service større, og de berømmer bilprodusentene for å på tross av dette gjøre bilene sine stadig enklere å eie.

Øverst på statistikken med de beste resultatene finner vi et svært variert knippe bilmerker, og alt fra eksklusive luksusmerker til mer folkelige navn er representert. Navn som Porsche og BMW er å finne blant topp ti, men det er også Kia, Ford, Hyundai, Chevrolet og Nissan. Det kan også nevnes at Volkswagen kapret ellevte plass.

Se hele saken på bilnorge.no ved å trykke her!

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):