Tre måter å skaffe seg DAB-radio i bilen

Slukkingen av FM-nettet er godt igang, og innen året er omme har mer enn 1 million norske radioer mistet samtlige av NRK sine radiokanaler. Lokale radiostasjoner kan sende noen år til, men også deres sendinger vil flyttes til DAB innen 2022. Derfor kan det være lurt å sjekke ut hvordan din bil best kan få digitalradio. Det finnes mange ulike løsninger, alle med sine fordeler og ulemper. Her er våre tre anbefalinger.

Løsning 1: Skaff deg en adapter

Denne løsningen er kanskje den enkleste av alle. Her bruker du ganske enkelt din gamle bilradio som høyttaler, og bruker adapteren som mottaker. Du monterer en ny antenne på innsiden av frontruta, og kobler adapteren sammen med bilradioen med enten kabel eller trådløst. Fordelen med å montere en slik adapter er at det er billig. Det krever ikke noe spesielt utstyr, og du kan beholde bilradioen du har idag. Vi i Mobile har god erfaring med disse adapterne, og vil kunne hjelpe deg med å finne en som passer akkurat din bil, og montere den for deg slik at alt fungerer som det skal.

Løsning 2: Bruk mobilen

En smartmobil idag kan brukes til mye forskjellig, også som bilradio. Dette kan du gjøre ved å laste ned en av mange apper som tilbyr live streaming av norske radiokanaler. Når du har gjort dette er det bare å koble mobilen til bilens radio og vipps, så har du digitalradio i bilen! Denne løsningen er riktignok avhengig av et romslig dataabonnement, ettersom all lyttingen vil foregå over mobilnettet. Fordelen med å bruke mobilen som radio handler om enkelhet, og kan være det beste hvis du ikke hører på radio mer enn noen timer hver måned. Ulempen er prisen, som kan bli ganske stiv etter mange timers lytting over 4G.

Løsning 3: Oppgrader til en ny bilradio

Dette er den beste løsningen for deg som vil ha alt integrert, og som ikke liker adaptere og synlige kabler overalt. Med en ny radio vil alt være som før, og du vil kunne fortsette å kontrollere alle bilens funksjoner fra én og samme skjerm. Fordelen med en ny radio vil være at alt virker som før, og du slipper ettermonterte antenner, strømledninger fra sigarettuttaket og annet rot i kupeen. Ulempen er at det kan koste litt mer enn de andre alternativene, men vi i Mobile vil selvsagt kunne gi deg et godt tilbud til akkurat din bil.

Hvilken løsning som passer best til din nettopp bil er vanskelig å si. Men, uansett hva du bestemmer deg for, er det bare å ta kontakt med nærmeste Mobile-verksted, så hjelper vi deg med å finne en god løsning.

Tekst: Tom-Erik L Monsrud

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):