Stor interesse for nye Hyundai Kona Electric

Kona er Hyundai sin nyeste SUV, og 5. oktober slapp produsenten mange nye detaljer om deres nyeste modell, spesielt om den elektriske utgaven som ventes å bli svært populær her til lands.

Hyundai Kona Electric har vekket stor interesse i Norge, og per dags dato har flere enn 6 000 nordmenn tatt skrittet og reservert et eksemplar. Grunnen til dette kan være at dette blir den første rimelige elbilen i SUV-segmentet.

Den elektriske utgaven vil bli utstyrt med en elmotor på 204 hestekrefter, og en batteripakke på enten 39 eller 64 kilowatt-timer. Dette vil gi Kona Electric en rekkevidde på et sted mellom 300 og 500 kilometer, alt avhengig av batterivalg, temperatur, kjørestil og mye mer.

Også utstyrsmessig kommer Kona godt ut, og vil kunne leveres med det siste innen sikkerhet og teknologi. Alt fra head-up display, lydanlegg fra KRELL til LED-lys, automatisk nødbrems og ventilerte skinnseter vil være inkludert på det høyeste utstyrsnivået.

I Norge kommer Kona til å leveres med Hyundai sin omfattende garanti, og de første bilene forventes å være på norske veier i juni. Priser på Kona Electric er ikke klare ennå.

PS: Jo, nå har vi fått prisen på nye Kona Electric. Les mer om disse ved å klikke her!

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Hyundai

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):