i30 N, en ny sportsbil fra Hyundai

Opptil 275 hestekrefter. Null til hundre på cirka seks sekunder. Pirelli P-Zero på 19-tommers felger. Dette er tall man vanligvis ikke finner i en Hyundai, før nå. i30 N er Hyundai sin første «hot hatch», og er et godt eksempel på hvordan fremragende kjøreegenskaper, banebrytende teknologi og sunn fornuft kan pakkes inn i én og samme bil.

På utsiden er den nye modellen som en hvilken som helst Hyundai i30, iallefall ved første øyekast. For, hvis en ser litt nærmere på den nye i30 N, så er det faktisk noen viktige forskjeller som er verdt å merke seg. Chassiet er senket, slik at bilen får et lavere tyngdepunkt og bedre aerodynamikk. Støtfangeren bak er annerledes, og sammen med de store felgene er den med på å gi bilen et tøffere og mer sportslig uttrykk.

Interiøret i den nye modellen er fylt med materialer av høy kvalitet, og avansert teknologi. Sportsseter i skinn og alcantara gir komfort, og god sidestøtte. Launch Control og automatisk rev-matching gjør sportslig kjøring både enklere og morsommere. Samtidig viser en 8-tommers infotainment-skjerm alt det sjåføren trenger av informasjon, som avansert kjøredata, Apple Car Play, Android Auto og bilder fra ryggekameraet.

Litt av poenget med en bil av denne typen er at den skal kunne brukes både på bane, og i hverdagen. Derfor har i30 N også en rekke sikkerhetssystemer på plass, slik at den trygt kan brukes som familiebil. Automatisk nødbrems og filskift-assistent er standardutstyr, og bilen har fått toppscore med fem stjerner i EURO NCAP.

Hyundai i30 N er i salg nå, og de første bilene vil bli levert rundt årsskiftet 2017/2018. Vi ber deg ta kontakt med din nærmeste Mobile-forhandler for mer informasjon om priser, levering etc.. Vi hjelper deg gjerne!

Tekst: Tom-Erik L Monsrud, Foto: Hyundai

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):