Continental vinner stor NAF-test av vinterdekk

Å designe et godt vinterdekk for vårt nordiske klima er krevende. Det skal kunne kjøres på alt fra tørr asfalt til såpeglatt is, fra våte grusveier til dyp snø. I tillegg skal dekket helst ha lav rullemotstand, og både støy i kupeen og slitasje på veien må minimeres. Å lage et dekk som imøtekommer alt dette 100% er nærmest umulig, og derfor må enhver dekkprodusent gjøre kompromisser. Miljø, komfort og sikkerhet må balanseres, og dekkprodusentene bruker store summer på design, utvikling og testing for å finne den riktige balansen. I NAF sin årlige stortest av vinterdekk har 26 ulike dekk blitt testet i 16 ulike kategorier, og de har utpekt IceContact 2 og ContiVikingContact 6, begge fra Continental, som vinnere i kategoriene for henholdsvis pigg- og piggfri dekk.

Mange av testene NAF har gjort handler om sikkerhet, og det er kanskje nettopp dét norske bileiere legger mest vekt på når de går til innkjøp av nye vinterdekk. Her har både bremselengde, akselerasjon og manøvreringsevne blitt testet, alle på is, snø og asfalt. I noen øvelser gjør dekk fra Nokian og Goodyear gjør det bra, men NAF utpeker altså Continental som det beste alternativet etter en helhetsvurdering. De forteller at piggdekket deres er en «klar vinner blant piggdekkene og imponerer med toppkarakterer i de fleste disipliner både på is og snø». De mener at «det oppfører seg logisk og sikkert i ekstreme situasjoner», og at «fabrikken samtidig har klart å gi dekket jevne og bra egenskaper på våt vei».

Som nevnt tidligere gjør Continental det også best blant de piggfri dekkene. De trekker fram dekkets svært gode evne til å bremse på is, med tanke på at det ikke har pigger. De mener også at det oppfører seg overraskende godt på våt asfalt, og at det i ekstreme situasjoner beholder veigrepet. Tilslutt trekker de frem dekkets lave rullemotstand.

Hele testen kan du lese her: https://www.motor.no/tester/dekktester/vinterdekk-2017/

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Nyheten gjelder for følgende avdeling(er):