Vis undermeny

Lukk undermeny

Firehjulstrekk

Firehjulstrekk, også kjent som firehjulsdrift, 4x4, 4WD eller AWD omfatter biler med et overføringssystem som tilfører kraft fra motoren til alle hjulene samtidig. Tidligere ble firehjulstrekk hovedsakelig forbundet med terrengkjøring, men firehjulsdrift gir også bedre veigrep og økt sikkerhet på vanlige veier med is og snø, på grusveier eller opp bratte bakker. Dette er typiske norske kjøreforhold, og da er det kanskje ikke så rart at stadig flere velger en bil med trekk på alle fire hjulene.

Det er også stort sett kun fordeler med å velge firehjulstrekk fremfor tohjulsdrift dersom man ser bort fra et litt høyere forbruk ved småkjøring og at det kan oppta noe plass i bagasjerommet. Mange av dagens intelligente systemer for firehjulsdrift sørger derimot for at forbruket minimeres ved at bilen drives av forhjulene i det daglige og at det overføres kraft også til bakhjulene ved behov. En bil med firehjulstrekk oppleves som tryggere ettersom den er mer balansert på vanskelig føre, i svinger og opp bakker. Du vil med andre ord ha mye bedre kontroll opp den litt slitne, bratte veien til hytta på fjellet.

Det kommer også stadig flere ladbare hybridbiler med firehjulstrekk hvor forhjulene drives på tradisjonell måte mens bakhjulene drives av en elektrisk motor. Dette har positiv effekt på drivstofforbruket og utslipp.

Våre forhandlere er eksperter på bil og står klare til å hjelpe deg med å finne bilen med firehjulstrekk som passer deg og dine behov enten du er på utkikk etter ladbar hybrid, stor eller liten SUV, kompaktbil, stasjonsvogn eller varebil. Sjekk ut våre aktuelle kampanjer på biler med firehjulstrekk eller kontakt din lokale Mobileforhandler for en hyggelig prat i dag.

Relaterte kampanjer

Mazda CX-5

518.800,–

Spar inntil 51.000,–

Helt nye Jeep Wrangler

4.990,–

per måned. Inkludert vinterhjul!

Suzuki Swift 4x4 Hybrid

20.000,–

Kampanje på SafeTech+ pakke (verdi 69.100,–)

Suzuki Ignis SUV 4x4 Hybrid

20.000,–

Kampanje på SafeTech-pakke (verdi 55.000,–)

Suzuki S-Cross SUV 4x4

25.000,–

Kampanje på SkyTech pakke (verdi 79.000,–)


Se alle kampanjer

Gjelder følgende avdeling(er):