Bildekk er en vesentlig del av din kjøreopplevelse, og det er viktig å forstå hvordan du vedlikeholder dem riktig. Enten det er å lære å holde styr på lufttrykket eller vite hvordan du oppdager skade på dekkene, vil kunnskapen om bildekk hjelpe deg med å holde deg trygg på veiene. 

Her forteller vi deg alt som er viktig å vite om dekk. 

Ulike dekktyper 

Valget av riktig dekk er avgjørende for kjøreopplevelsen din. Det finnes ulike typer bildekk tilpasset ulike forhold og behov.

Sommerdekk 

Sommerdekk er, som navnet tilsier, utviklet for varmere vær. De har en hard gummiblanding som er laget for å tåle høye temperaturer, og har færre og grunnere spor enn vinterdekk for å gi bedre grep på våte og tørre veier. Disse dekkene er best egnet for bruk når temperaturene er over 7 grader gjennom hele døgnet.

Vinterdekk 

Vinterdekk er laget for å takle kaldt vær, snø, is og glatte veier. De har derfor et dypere mønster og flere lameller for å forbedre veigrepet. 

I Norge er det ingen krav om å bruke vinterdekk. Likevel er det påbudt å ha dekk som passer til værforholdene, og i realiteten er vinterdekk de eneste som fungerer godt vinterføre. 

*For kjøretøy over 3 500 kg, er det spesielle krav.

Helårsdekk

Helårsdekk er et kompromiss mellom sommer- og vinterdekk, og er et praktisk alternativ for de som ønsker å unngå å skifte dekk med årstidene. Samtidig kan de ikke matche den spesialiserte ytelsen til sommer- og vinterdekk, og er ikke anbefalt å bruke her til lands, spesielt ikke på vinterføre. 

Piggdekk eller piggfrie dekk? 

Valget mellom piggdekk og piggfrie dekk avhenger vanligvis av individuelle preferanser og hva du har behov for. Piggdekk har små metallpigger i dekkets slitebane, som biter seg fast i isen og gir godt veigrep. Disse dekkene er ideelle i områder med mye is og hardpakket snø. På den annen side har piggfrie dekk et spesielt mønster og en gummiblanding som er laget spesielt for snøføre. 

Krav til mønsterdybde 

Mønsterdybden på dekkene dine er avgjørende for veigrep og vannplaning. I Norge er minimumskravet for mønsterdybde på sommerdekk 1,6 millimeter. Men for bedre ytelse anbefales det vanligvis å bytte dekk når mønsterdybden nærmer seg 3 millimeter. Minstekravet for mønsterdybde på vinterdekk er 3 millimeter, men minimum 4 millimeter er anbefalt. 

For å måle mønsterdybden kan du bruke en mønsterdybdemåler, eller du kan se etter slitasjeindikatorer som er innebygd i dekkene.

Lufttrykkets betydning

Riktig lufttrykk er avgjørende for dekkets ytelse, kjøreegenskaper og levetid. Å kjøre med feil lufttrykk medfører redusert veigrep og dårligere drivstoffeffektivitet. Derfor bør du regelmessig sjekke lufttrykket i dekkene dine og justere det i henhold til produsentens anbefalinger. Husk å sjekke lufttrykket når dekkene er kalde, da trykket øker når dekkene er varme etter kjøring. 

I nyere biler har man dekktrykkovervåking (TPMS), som overvåker lufttrykket i hvert enkelt dekk, og automatisk varsler deg hvis trykket faller under et anbefalt nivå.

Bildekk trenger vedlikehold og inspeksjon

Regelmessig vedlikehold og inspeksjon av bildekk er avgjørende for å oppdage slitasje eller skader i tide. Sjekk jevnlig mønsterdybden på dekkene dine, da tilstrekkelig mønsterdybde er nødvendig for å opprettholde godt veigrep, spesielt under våte forhold. I tillegg bør du inspisere dekkene for eventuelle tegn til slitasje, bulker eller sprekker, og erstatte dekk som viser tegn til skader.

Bildekk har begrenset levetid

Bildekk har en begrenset levetid, og det er viktig å vite når det er på tide å bytte dem ut. Slitasjeindikatorer er små forhøyninger i dekkets mønster som viser når det er på tide å erstatte dekket. I tillegg til slitasjeindikatorene, bør du være oppmerksom på mønsterdybden på dekkene dine. En tommelfingerregel er at dekk normalt har en levetid på 4-6 sesonger. 

Hvis du ønsker å vite hvor gamle dekkene dine er, kan du sjekke datomerkingen på dem. Alle dekk har en firesifret «kode» som forteller deg hvilken måned i hvilket år dekkene ble produsert. Men husk at aldringen av dekk (vulkanisering av gummien) ikke starter for alvor før dekkene tas i bruk. Når dekkene først monteres og ruller på veiene, begynner de å møte utfordringer som temperaturendringer og fysiske belastninger, noe som gradvis fører til aldring av gummien. 

Trenger du nye dekk, hjulskift eller dekkhotell? Se våre kvalitetsdekk og verkstedtjenester her.